Behöver fågelspindlar UV-belysning?

  • av
Behöver-fågelspindlar-uv-belysning

Behöver fågelspindlar behov UV- lyse som del om deras inhägnad?

Fågelspindlar är populära av många skäl. Vissa människor gillar hur de ser ut. Andra njuta av rädsla faktor i samband med dem. Många älskar helt enkelt att de är lågt underhåll husdjur. Utom en mycket vanlig fråga vi få när folk de/vi/du/ni är överväga får deras äga sällskapsdjur tarantula är huruvida dess’ nödvändig till skaffa dem med UV- lysning.

I den här artikeln kommer vi att undersöka varför det inte är nödvändigt att förse din spindel med UV-ljus. Vi kommer också att prata om vad orsakerna är att vissa ägare väljer att använda belysning set ups för sina arachnids ändå.

Din tarantula kräver inte UV-belysning

Sanningsenligt, de flesta arter av tarantula är de mest aktiva på natten. Solen och andra starkt ljus verkligen inte skada dem mer än de skulle något annat djur, men i allmänhet, vilda tarantulas föredrar mörkare miljöer. Det är därför när de hålls som husdjur, det är inte nödvändigt att ge din tarantula med UV-belysning.

I själva verket bör tarantula burar inte hållas i direkt solljus. Spindlar bör också alltid förses med en reträtt där de kan gå för att gömma sig om de vill.

Varför använder vissa tarantulaägare lampor?

Eftersom olika spindlar har något olika inneslutning krav och göra bättre med olika luftfuktighet och temperaturer, vissa ägare väljer att använda lampor för att reglera variabler i inneslutningen.

Lampor behöver inte producera UV-strålar, men vissa tarantula djurhållare använder ljus för att höja temperaturen i inneslutningen. Detta är särskilt användbart för människor som lever i kallare klimat eller gillar att hålla den omgivande temperaturen i sitt hem ganska cool.

Ljus kan också vara användbara för att skapa en naturlig natt och dag Dygnsrytm. För många spindlar kan detta hjälpa utfodring svar, smält timings och andra naturliga funktioner uppstår på schemat och utan hicka.

En annan anledning en tarantula ägare kanske vill använda lampor är att reglera luftfuktigheten. Vissa spindlar är burrowers, vissa är trädlevande och andra är ökenbor. Belysning som skapar värme kan hjälpa fukt avdunsta från substrat för att skapa rätt fuktighet som din spindel kräver.

Tänk på att olika tarantula arter har olika miljökrav för att hålla sig frisk. Vissa ägare kommer att välja att använda belysning för att uppfylla dessa krav.

Vilka objekt ska din tarantula-inhägnad innehålla?

Så om min tarantula inte behöver UV-lampor för att vara frisk, vad behöver den för att trivas i fångenskap?

Först, när du bestämmer dig för att ta hand om en tarantula, se till att du vet om det är trädlevande eller markbundna. Arboreal spindlar behöver burar som har mer vertikalt utrymme, medan markbundna spindlar behöver burar som har mer golvyta. Så din största arbetsplanen innan du beslutar om att använda lampor är en riktig bur.

Tarantula kapslingar behöver också substrat. Vilken typ du får kommer att avgöras av vilken typ av spindel du har. Typiskt, kokos skal och krukväxtjord blandningar fungerar bra för de flesta arter.

Ett skinn är en annan viktig möbel i din spindel inhägnad. Gömstället måste vara tillräckligt stort för att dölja tarantula, men inte för tung att den kan skada den. Spiderlings behöver ett skinn också, men var försiktig när du väljer. Det måste vara lätt och praktiskt förutom funktionella.

En vattenrätt eller vattenkälla är något annat som du bör inkludera, även om de flesta tarantula ägare aldrig se sina husdjur få en drink. Spiderlings bör inte ha en full vatten maträtt av säkerhetsskäl, men du kan sätta en fuktig svamp i en liten maträtt i buren. Större spindlar är vanligtvis inte i riskzonen för att drunkna, så en normal lätt vattenskål bör räcka.

Beroende på vilken spindelart du äger måste du reglera temperatur och luftfuktighet. Det är där forskning spelar in och om du vill använda lampor för att få rätt specifikationer.

Nattbelysning för din tarantula

Eftersom de flesta tarantulas är mest aktiva på natten, vill du hålla det ganska mörkt för att de bekvämt ska äta och utforska. Men du kan fortfarande titta på din tarantula om du använder nattetid lampor som är speciellt skapade bara för detta ändamål.

Nattvisning glödlampor simulera månsken och tillåta ägare att observera sina husdjur när lamporna slocknar. De är särskilt användbara för nattetid utfodringar eller om du vill sneakily observera din tarantula under smältningsprocessen.

Lampor som den en avbildad kanna hjälp hålla temperatur upp på natten och också tillåta för egendomsrätt till syn deras sällskapsdjur under tiden när de er mest aktiv.

Slutsats

I naturen, tarantulas tenderar att undvika hårt ljus och är mest aktiva på natten. Detta innebär att när de hålls som husdjur i fångenskap, UV-belysning som härmar solens strålar är inte nödvändigt för deras välbefinnande.

Tänk på att vissa tarantula ägare använder olika former av belysning för att reglera variabler såsom temperatur och luftfuktighet i sin spindel hölje. Det finns också nattetid tittar ljus som tillåter ägarna att titta på sina spindlar på natten samtidigt härma normala natt / dag cykelmönster.

Ytterst, den välja på huruvida eller inte till använda lyse för din sällskapsdjur tarantula beror på din unik förhållandena.